Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Βήμα -βήμα ο τρόπος που στέλνουμε στην Ευρωβουλή την θέση μας. Πατήστε πάνω τις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν


Μπαίνουμε στην παρακάτω διεύθυνση  


και βάζουμε τα στοιχεία μας και το e-mail μας.

Βάζουμε τα στοιχεία μας γιατί είναι πλέον καιρός Ομολογίας.





«Απόρριψη προτάσεων ψηφίσματος B7‑0275/2009, B7‑0277/2009»


Το κυρίως κείμενο εδώ:

(κάνετε επικόλληση το παρακάτω ή κάποιο δικό σας κείμενο):


Εξοχώτατον


κο Γέρζυ Μπούζεκ


Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Εξοχώτατε  κ. Πρόεδρε,


Ως ενεργός πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφωνώ πλήρως με τις προτάσεις ψηφίσματος B7‑0275/2009, B7‑0277/2009 για την συνεδρία  της 20ης Ιανουαρίου και ζητώ να μην γίνουν δεκτές για τους παρακάτω λόγους:  


1. Η ύπαρξη και η θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους δεν συνιστά αυτή καθεαυτήν, εκ μέρους των χωρών της Ε.Ε. παραβίαση του ατομικού δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, ιδίως στις χώρες εκείνες, όπως η Ελλάδα, όπου η ανάρτηση των θρησκευτικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους έχει καθιερωθεί βάσει εθίμου και όχι νομοθετικής διάταξης.
2. Όσοι θεωρούν ότι προσβάλλεται η θρησκευτική τους ελευθερία από την θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, σημαίνει ότι δεν ανέχονται και τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις της πλειοψηφίας των συμπολιτών τους στην ΕΕ, παραβιάζοντας το άρθρο 9 της ΕΣΔΑ, στάση που εγκυμονεί κίνδυνο μισαλλοδοξίας. 
3. Η ύπαρξη και η θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους σε χώρες της ΕΕ, αποτελεί μέρος της πολιτισμικής και πνευματικής παράδοσής τους, που διαμορφώθηκαν ιστορικά από αιώνες μέσα από κάθε είδους μνημεία και συνήθειες. Επομένως μια οποιασδήποτε μορφής υπόδειξη της ΕΕ στις χώρες -  μέλη της περί του ζητήματος τούτου, παραβιάζει το άρθρο 61 παρ. 1, 167 και 16γ’ της Συνθήκης της Λισσαβόνας.




Με τον οφειλόμενο σεβασμό


(όνομα, ιδιότητα, χώρα, πόλη) 






 
iii.  Πιέζετε τέρμα κάτω δεξιά «αποστολή».

Θα μας σταλεί στην ηλ. διεύθυνση που δηλώσαμε αντοπόκριση ότι παρελήφθη το αίτημά μας, και εξετάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: